fbpx

Біля Москви підірвали автівку ідеолога «руського миру»

Діліться інформацією з друзями:

У Підмосков’ї загинула Дарина Дугіна. Її джип підірвали під час руху. За деякими даними, в автомобілі мав бути її батько філософ та політолог Олександр Дугін, один з ідеологів «руського миру».

Сама Дугіна активно підтримувала російське вторгнення в Україну і була одним із авторів «Книги Z», що готується до виходу. Після загибелі Дугіної у телеграм-каналах почало розходитися відео її виступу на шоу «Час покаже» на Першому каналі. В опублікованому фрагменті, розмірковуючи про «спецоперацію», Дугіна заявляє, що дії російських військових в Україні це «відвоювання життя у смерті».

Інцидент стався близько 21.00 (за іншою інформацією, близько 21.30 або 22.00) на Можайському шосе в районі селища Великі Вяземи. Дугіна, розповіли знайомі сім’ї, поверталася із «сімейного фестивалю» «Традиція». 

Після вибуху позашляховик Toyota Land Cruiser Prado втратив керування, з’їхав на узбіччя та спалахнув, пише «Комерсант». За даними газети, в салоні пізніше знайшли тіло, що сильно обгоріло. Слідчі вважають, що в автомобілі спрацював вибуховий пристрій. Судячи з знімків, під час вибуху уламки автомобіля розкидало по всьому шосе.

Знайомі Дугіних повідомили, що автомобіль, що вибухнув, належав філософу, а його дочка зазвичай їздить іншою машиною. За даними Baza та «112», Дугін мав повертатися з фестивалю разом із дочкою, але в останній момент сів в інший автомобіль

Прокремлівський політолог Сергій Марков повідомив, що після загибелі доньки філософ потрапив до лікарні, але не навів жодних подробиць.

Baza та “Комерсант” пишуть, що одна з них – замах на Дугіна. Підмосковна прокуратура взяла справу під контроль.

Олександр Дугін — філософ та політолог, який розробляє ідеї «євразійства». Американські ЗМІ неодноразово називали Олександра Дугіна «мозком» та «наставником» президента Росії Володимира Путіна. Вважається, що ці ідеї філософа, серед іншого, стали ідеологічним фундаментом для вторгнення в Україну. У підкасті «Медузи» ми розповідали про реальну роль Дугіна у російській політичній системі.