fbpx

Телеканал CBS видалив фільм «Озброюючи Україну», проте українське МЗС вимагає провести внутрішнє розслідування

Діліться інформацією з друзями:

Раніше CBS опублікувало матеріал про те, що лише 30% поставленої союзниками України зброї потрапляє на фронт. Пізніше CBS News повідомило, що до матеріалу внесли зміни та прибрали категоричну тональність.

Четвертого серпня на CBS вийшов фільм «Озброюючи Україну». У ньому журналісти процитували литовського волонтера Йонаса Охмана — він заявив, що на фронт потрапляє лише 30% переданої зброї. У фільмі також використали слова засновника військової компанії Mozart Group Енді Мілборна — він сказав, що частина західного озброєння не доходить до лінії фронту.

Сьомого серпня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк спростував інформацію, яку CBS подав у фільмі.

«Пропаганда завжди експлуатує страх. Вкидами про чорний ринок зброї росія прагне дискредитувати [Україну] в очах західних суспільств», — написав він.

Наразі телеканал вибачився за сюжет, його видалено з мережі.

Ми видалили твіт, що просуває наш нещодавній документальний фільм «Озброюючи Україну», у якому цитувалася оцінка засновника некомерційної організації Blue-Yellow Джонаса Омана, зроблена наприкінці квітня, що лише близько 30% допомоги доходить до лінії фронту в Україні.
З того часу, за словами Омана, доставка покращилася. Крім того, американські військові підтвердили, що аташе з питань оборони бригадний генерал Гаррік М. Гармон прибув до Києва у серпні для контролю та моніторингу над озброєннями. Ми оновлюємо наш документальний фільм, щоб відобразити цю нову інформацію та опублікувати його пізніше, – вказало CBS News у Twitter.

МЗС України вимагає від CBS News провести внутрішнє розслідування.

Глава МЗС Дмитро Кулеба вважає, що замало того що зробила редакція:

“Ви обдурили величезну аудиторію, поділяючись необґрунтованими заявами і підриваючи довіру до постачання життєво необхідної військової допомоги нації, протистоїть агресії та геноциду. Має бути проведене внутрішнє розслідування, хто і чому це зробив”, – написав Кулеба у своєму Twitter.