fbpx

За продаж протирадіаційного укриття експосадовицю притягнуть до відповідальності

Діліться інформацією з друзями:

Слідчі Вараського РВП повідомили про підозру колишній голові сільської ради, 52-річній жительці Вараського району, за фактом службової недбалості, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків, що спричинило істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам.

Повідомляє Поліція Рівненщини.

Встановлено, що зловмисниця, будучи посадовою особою місцевого самоврядування, знаючи про наявність в підвальній частині сільського клубу протирадіаційного укриття, яке не підлягає відчуженню, не забезпечила проведення незалежної оцінки приміщення площею в цілому, і як головуюча винесла на сесію сільської ради проєкт рішення про продаж будівлі, з довільно визначеною ціною, не повідомивши про наявність захисної споруди депутатський корпус.

Таким чином приміщення, вартість якого становить 371 100 гривень, було продано разом із протирадіаційним укриттям за 155 261 грн.

Слідчі вилучили відповідну документацію, зібрали достатньо доказів протиправної діяльності 52-річної жительки Вараського району та повідомили їй про підозру за частиною 1 статті 367 КК України.

За скоєне підозрюваній згідно із санкцією інкримінованої статті може загрожувати штраф від двох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк.

Читайте також: Герої України та кавалери орденів отримуватимуть щомісячні грошові виплати