fbpx

СБУ і ДБР прийшли з обшуками до колишнього очільника МВС Арсена Авакова

Діліться інформацією з друзями:

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели обшуки у колишнього міністра МВС та очільника Харківської обласної держадміністрації Арсена Авакова.

У коментарі  “Українській правді” він заявив, що обшуки стосувались справи про падіння гелікоптера у Броварах. 

Вертоліт, на якому розбився міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передали з Франції три роки тому, коли Міністерство очолював Арсен Аваков.

«Закінчили обшук щодо аварії вертольота (у Броварах). Дивилися контракти Airbus 6 річної давнини. Певна річ — нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію», — розповів він.

Обшуки проводяться не тільки в Авакова, а й в інших керівників того часу, які брали участь у закупівлі.

Нагадаємо, 18 січня 2023 року у Броварах Київської області гелікоптер впав на дитячий садок. В результаті катастрофи загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Усього загинули 14 чоловік, у тому числі дитина.

СБУ розглядає кілька версій катастрофи: помилка пілота, диверсія, а також несправність гелікоптера. Вертоліт Airbus передали Україні у серпні 2020 року. Він був одним з 55 французьких гелікоптерів, які купив Арсен Аваков для Міністерства внутрішніх справ. 21 з них вже були у використанні. Контракт про купівлю авіатехніки підписали ще у 2018 році.

Читайте також: На Рівненщині судитимуть угрупування, яке налагодило наркотрафік до виправної колонії