fbpx

Як працюватимуть банки у новорічні свята

Діліться інформацією з друзями:

Національний банк України оприлюднив графіки роботи банківських установ та системи електронних платежів (СЕП) на новорічні свята. У період новорічних свят і Різдва українські банки й СЕП дещо змінять свою роботу.

Про це повідомили в НБУ. Зазначено, що особливих змін у роботі СЕП не буде, за винятком безпосередньо 31 грудня та 1 січня.

У п’ятницю, 30 грудня 2022 року, валютний ринок, депозитарій НБУ й інші системи центробанку працюватимуть у звичному режимі, а СЕП до 24:00.

Наступного дня, 31 грудня, банківський день буде відкрито датою 2 січня, а міжбанківські операції відбуватимуться лише до 15:00.

Разом з цим НБУ не проводитиме валютних інтервенцій на валютному ринку України. Зазначається, що 31 грудня  комерційні банки самі визначатимуть графік своєї роботи відповідно до власних потреб та потреб клієнтів. 

З нового року, 1 січня, банківський день також буде відкрито датою 2 січня, а міжбанківські операції проводитимуться з 9:00.

На Різдво, 7 та 8 січня, банківські операції проводитимуться за датою 9 січня.

Також, як і в грудні, 1 січня та 7-8 січня комерційні банки самі визначатимуть графік своєї роботи відповідно до власних потреб та потреб клієнтів. 

Також банки зобов’язані подбати про наявність грошей у банкоматах для забезпечення їхньої безперебійної роботи у святковий період.

Читайте також: В Україну повернули тіла 42 полеглих захисників, – Мінреінтеграції