fbpx

Випускників шкіл звільнять від ДПА

Діліться інформацією з друзями:

Випускників, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/23 навчальному році, звільняти від проходження державної підсумкової атестації.

Відповідний законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року схвалений Кабінетом Міністрів.

Про це  заявив  представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року». Законопроектом передбачено звільнення від проходження загальної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/23 навчальному році», – завершить Мельничук.

Як відомо, Міністерство освіти і науки розглядає проведення національного мультипредметного тесту як альтернативного традиційного ЗНО у 2023 році.

Причиною відмови від ЗНО є перешкоди щодо його організації та проведення, а також неможливість відмови від тестування кандидатів вступників до українських університетів, які тимчасово перебувають за кордоном.

Читайте також: Сьогодні відбувся черговий обмін полоненими