fbpx

Відбито 39 атак противника на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках

Діліться інформацією з друзями:

Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних ударів, з яких 2 ракети із ЗРК С-300 – по центру мирного міста Куп’янськ Харківської області. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано будівлю краєзнавчого музею, поруч з яким немає жодного військового об’єкта, та пошкоджено іншу цивільну інфраструктуру.

Повідомляє Генштаб ЗСУ.

Також ворог завдав 13 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 39 атак противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Хромове та Кліщіївка.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Сєверне та Первомайське Донецької області, успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби наші захисники відбили численні атаки противника в районі населеного пункту Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести  оборонні дії. В той же час, протягом доби, здійснив обстріли понад 40 населених пунктів. Внаслідок влучання двох керованих авіаційних бомб по населеному пункту Кізомис, пошкоджено понад 10 житлових будинків мирних громадян. 2  – повністю зруйновані. також руйнувань зазнала місцева церква та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Ще 640 окупантів ліквідували українські захисники за минулу добу