fbpx

Українські захисники відбили понад 90 атак противника на напрямках Донецької та Луганської областей

Діліться інформацією з друзями:

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Та наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Ворожих обстрілів зазнали 15 населених пунктів Донецької області поблизу лінії зіткнення. Серед них – Никифорівка, Васюківка, Міньківка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Костянтинівка.

Основною метою противника протягом минулої доби, як і раніше залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього він зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили понад 90 атак противника на зазначених напрямках.

Протягом минулої доби противник завдав 40 авіаційних, 12 ракетних ударів та зробив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Один з ракетних ударів завдано по місту Краматорськ – пошкоджено триповерхову житлову будівлю, є загиблі і поранені серед місцевого населення.

Ще один ракетний удар відбувся по місту Затока Одеської області – уламками ракети пошкоджено одну з будівель дитячого навчального закладу “Золота Рибка”. Жертв та втрат серед місцевого населення немає. Також противник завдав ракетного удару по об’єкту цивільної інфраструктури населеного пункту Іванівка Херсонської області. Є постраждалі серед місцевого населення та пошкоджено як мінімум один приватний будинок. 

В Горлівці, що на території тимчасово окупованої Донеччини, близько 90 військовослужбовців армії рф перебувають на лікуванні в медичних установах міста.  Їх планують направити до міста Урзуф для проходження ВЛК на предмет визначення придатності до подальшого проходження військової служби.

Також в Горлівці ворог отримав розпорядження щодо проведення чергової хвилі мобілізації в місті для поповнення складу небоєздатних підрозділів. Планується мобілізувати близько 500 осіб з тих категорій, які раніше отримали бронь за причин обмеженої або повної непридатності до військової служби.

Читайте також: Передчасно пішов з життя директор обласного центру психічного здоров’я населення