fbpx
білоруські війська

Українські військові не відкидають повторного нападу окупантів з Білорусі

Діліться інформацією з друзями:

Посилюється агресивна риторика військово-політичного керівництва росії та білорусі, яка супроводжується розгортанням регіонального угруповання військ так званої союзної держави.

Про це заявив під час брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова.

Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів

— Загроза відновлення збройними силами рф наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів, — зазначив Олексій Громов.

За його словами, на території Білорусі тривають заходи розгортання авіаційних підрозділів, підрозділів інших родів військ, сил ЗС Росії на відповідних аеродромах та об’єктах військової інфраструктури, у тому числі на тих, що передані під повний контроль РФ.

“В рамках зазначеного на території білорусі проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації. Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів, розмістила на своїх аеродромах літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу “Калібр”, – додав Громов.

Як повідомлялося, в Білорусь прибудуть близько 9 тисяч російських солдатів у рамках спільного розгортання військ двох країн, про яке домовилися президент РФ Володимир Путін і глава білоруського режиму Олександр Лукашенко.

Крім того, Росія почала перекидати до Білорусі військові літаки та гелікоптери, які складуть авіаційну складову регіонального угруповання військ. Крім того, Росія планує переобладнати білоруські Су-25 під ядерну зброю.

А в Білорусі триває прихована мобілізація до Збройних сил під виглядом навчальних зборів.