fbpx

Під Ізюмом, після його звільнення, знайшли масове поховання

Діліться інформацією з друзями:
Місце масового поховання, яке містить близько 440 могил, було знайдено в Ізюмі після того, як воно було звільнено з-під контролю Росії, повідомив Sky News високопоставлений офіцер поліції.

Президент України підтвердив, що “місце масового поховання” знайдено, але сказав, що “чітка, перевірена інформація” буде оприлюднена в п’ятницю.

«Ми хочемо, щоб світ знав, що відбувається насправді і до чого призвела російська окупація», – сказав Володимир Зеленський у нічному відеозверненні до нації.

Головний слідчий поліції у Харківській області Сергій Болвінов уточнив Sky News, що на місці масового заховання знайшли 440 могил. Тіла поховані окремо на імпровізованій ділянці, поліція також знає про інші поховання.

«Ми знаємо, що дехто був убитий [розстріляний], дехто загинув від артилерійського вогню, так званих мінно-вибухових травм. Дехто загинув від авіаударів. Ще багато тіл ще не впізнані, тому причини смерті будуть встановлені під час слідчих дій», — повідомив він.

Поховання знайшли біля кладовища. Окупація міста Ізюм тривала з 2 квітня по 15 вересня

«Ми так порахували, тут десь близько 20−25 людей. Хоча напис тут був 17. Ми перевіримо це уже коли будуть піднімати [тіло]», — розповів Радіо Свобода уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Наразі не відома точна кількість людей, які захоронені в могилі. Також невідомо, хто похований у сусідніх могилах. Досі триває розмінування території.