fbpx

Сім російських літаків були знищені вибухами на кримській авіабазі – супутникові знімки

Діліться інформацією з друзями:

Найбільшою втратою російської авіації з часів Другої світової війни може бути удар по аеродрому в Саках.

Про це пише CNN з посиланням на супутникові знімки та їх аналіз.

В результаті вибуху на аеродромі в Криму було знищено що найменш сім російських літаків. Ймовірно, це бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Дослідження CNN показало, що це може бути найбільшою втратою військової авіації Москви за один день з часів Другої світової війни.

Знищені військові літаки, схоже, були бомбардувальниками Су-24 і багатоцільовими винищувачами Су-30, сказав Пітер Лейтон, співробітник Азійського інституту Гріффіта та колишній пілот ВПС Австралії, який досліджував супутникові фотографії Planet Lab, на яких показано авіабазу Сакі до і після вибухів.

Ще два військові літаки, схоже, були пошкоджені, зазначив Лейтон. У середу українські збройні сили додали дев’ять літаків до списку російської військової техніки, яка, за їх словами, була знищена з початку російського вторгнення в Україну в лютому.

На супутниковому знімку, зробленому 10 серпня після вибуху, видно обвуглені залишки щонайменше семи літаків у земляних валах.

Міністерство оборони України заявило, що не може визначити причину вибухів на авіабазі, яка розташована за 225 кілометрів (140 миль) за лінією російського фронту, повідомляє мозковий центр Інститут вивчення війни.

Міністерство оборони Росії заявило, що вибухи були спричинені авіаційними боєприпасами , але не уточнило, як вони були підірвані.

Відео в соціальних мережах, перевірене та геолокаційне CNN як з авіабази, показує дим, що піднімається з бази перед тим, як її потрясають три великі вогняні вибухи, які посилають чорні грибоподібні хмари в небо. Два вибухи стаються майже одночасно, а третій — незабаром після цього.

Супутникові фотографії також показують, що вибухи спалили смугу рослинності навколо частини авіабази.