fbpx

Українці повісили на кордоні з Білоруссю опудало, білоруські прикордонники скаржаться

Діліться інформацією з друзями:

Білоруські прикордонники скаржаться на «провокації» українських військових. Серед претензій – макет повішеного російського військового, якого назвали Валєрою

На білоруському телеканалі ОНТ з’явився сюжет про тривожне життя прикордонників на заставі “Глушковичі” Гомельського району, який межує із Житомирщиною.

Білоруські прикордонники розповіли про збільшення кількості «провокацій» із боку українських колег. Зокрема, українці повісили макет військовослужбовця у формі російської армії і назвали його Валєрою. 

У сюжеті перераховуються образи білоруських прикордонників на українських колег: «Псування інфраструктури, агресивні жести, у тому числі зі зброєю, образливі написи на дорожніх знаках, листівки із закликами та аудіозаписи політичного характеру, дзвінки з погрозами оперативним черговим». При цьому текст листівок та аудіозаписів і як саме загрожують оперативним черговим, співробітники телеканалу не повідомили.

«Збільшилася кількість провокацій. Почали засвічувати лазерним променем відеокамери. Відповідно, встановлення фотопасток з метою фіксації прикордонників Республіки Білорусь», – розповів заступник начальника прикордонної застави Глушковичі Гомельської області Владислав Зенкович.

Читайте також: В ОК «Південь» розповіли, чи є зараз у Чорному морі ракетоносії рф