fbpx

Учений довів, що молитва – це не просто слова

Діліться інформацією з друзями:

Мабуть, усі чули пораду для складних часів: покладатися на Бога, просити про захист та допомогу. Багато хто так і робить: коли стає непросто – складає молитву і відчуває полегшення. Але це добра звичка на кожен день, не залежно від обставин.

Декілька років тому український дослідник, кандидат медичних наук із Ужгорода Михайло Лазорик оприлюднив результати дослідження про те, як впливає молитва на людський організм. Науковець має 211 патентів на винаходи, 17 ліцензій на їхнє впровадження в практику у медичній сфері. Все життя він займався вивченням лейкоцитів (група клітин крові, які знищують патогени, що потрапляють в організм людини).

Михайло Лазорик походить із релігійної родини, тож ніколи не мав сумнівів у силі молитви. Однак вирішив це довести через наукове дослідження. Воно тривало близько півтора десятка років. Люди, які взяли участь в експерименті викладача Ужгородського університету, були різної статі, рівня освіти, соціального статусу, професій, хворіли на різні недуги (був і атеросклероз, і гепатит В, і ревматизм). Перед дослідом аналізували капілярну та венозну кров. Потім пацієнт (або близька йому людина) читав молитви хвилин 15-20. Після цього знову брали кров на аналіз.

Кров ставала іншою на клітинному рівні. Експерименти підтвердили: після молитви агресивність інфекції в організмі падала, запальні процеси зменшувалися. Особливо коли йшлося про гостру фазу хвороби.

Учений довів, що молитва – це не просто слова. Вона має певні вібрації.

Давно відомо, що молитва змінює структуру води (ритуал освячення) і, як з’ясувалося, вона може впливати й на здоров’я людини.

Тому щоденна молитва – добра звичка не лише для душевного спокою, а й для фізичного здоров’я.

Анатолій ЖУКОВСЬКИЙ