fbpx
прощатимуться з загиблим захисником1

Завтра Рівне прощатиметься ще з одним захисником України

Діліться інформацією з друзями:

Знову сумна звістка прийшла у Рівненську громаду… Завтра, 28 квітня Рівне вклониться у пошані перед відданістю вірного захисника України Ігоря Люшина.

завтра Рівне вклониться у пошані перед відданістю вірного захисника України Ігоря ЛюшинаІгор Люшин народився у на Рівненщині, у селі Невірків, Корецького району. Там закінчив школу, а за тим здобув освіту вчителя фізкультури у нашому Рівненському державному гуманітарному університеті. Служив у Запоріжжі у внутрішніх військах МВС, а далі – знайомство з коханою дружиною Діаною, шлюб, дітки, сімейні клопоти…

“Познайомилися ми давно, жили на Київщині в Ірпіні, Бучі , а останні п’ять років –  у Маріуполі, звідки я й родом. Виховували разом прекрасних донечку та сина, загалом, жили своє щасливе життя…, – розповідає дружина загиблого Героя Діана. – 24 лютого, коли почалася війна ми одразу покинули місто, Ігорю було важливо, щоб і я, і наші діти були в безпеці. Ми повернулися на Рівненщину, пожили у його селі, а потім поїхали у Рівне. Ігор став на облік, шукав роботу… Але не встиг, його мобілізували. Відтоді, всі 11 місяців його служби він був на нулі…”.

У перші дні війни Ігор не став ховатися, він знав, що боронити державу – більше ніж просто обов’язок. Принциповий, врівноважений, щирий – таким його пам’ятають усі рідні та друзі.

“За увесь час служби він лише кілька разів приїздив додому, але коли був з нами – завжди знімав форму і весь час проводив з дітьми. Він назавжди залишиться для них найкращим татком”, – каже дружина Захисника.

Про війну чоловік розповідав небагато, не хотів засмучувати рідних, тож на зв’язок виходив, щоб почути добрі звістки від сім’ї.

“Війна насправді далеко не така як в телевізорі чи на фото. Вони там були в дуже важких умовах, під спекою, дощами, в мороз та сніг. Але Ігор – людина неймовірної сили. Навіть після лікування у госпіталі – він повертався до своїх хлопців, бо ж відчував безмежну відповідальність перед побратимами”, – пригадує дружина Героя.

А ще – він любив майструвати, добре розбирався у всьому, до чого прикладав свої руки. Мав насправді золоті руки, в яких робота наче сама виконувалась. А головне – кожну розпочату справу доводив до кінця.

“Багато друзів, знайомих зверталися до Ігоря за порадою, з проханням допомогти — він ніколи не відмовляв. Врівноважений, спокійний, мудрий…Та й вдома все тримав на собі. Він був мій спокій, розрада, впевненість, любов. Таким і залишиться для мене назавжди” – розповідає дружина Героя Діана.

32-річний сержант Ігор Люшин загинув 24 квітня  внаслідок артилерійського обстрілу під час виконання завдання поблизу населеного пункту Червонопопівка на Луганщини.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 28 квітня, о 12:00 а майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі “Нове”.

Читайте також: 17 кілограмів вибухівки мали вбити Путіна