fbpx

Рівненські волонтери знову об’єднуються заради підтримки ЗСУ

Діліться інформацією з друзями:

Благодійна лотерея серед школярів, низка концертів та ярмарок.

У Рівному  розпочався волонтерський збір коштів на придбання пеленгатора та надпотужного безпілотника українського виробництва «Кажан» на потреби Збройних сил України.

Об’єднались навколо цієї ідеї громадські організації «Рівне Разом», «Дар», Студія сучасного танцю та вокалу «Dance Way», рівненські підприємці та освітяни.

Як розповіла співорганізаторка волонтерського збору Катерина Марчук, приємно, що цього разу їхню ініціативу підтримали і місцеві освітні заклади.

В кожній школі Рівного з 22 січня по 1 лютого триватиме  акція «Збережи життя». Аби заохотити освітян долучатись до допомоги нашим військовим, за донат від 100 гривень, серед школярів будуть розігруватись подарунки: похід в кіно, ігрова приставка. Головним призом стане 14-ий Айфон, наданий мережею магазинів “iSpot”.

Стартувала акція з рівненського ліцею № 1, напередодні Дня Соборності України.

«Кожен свідомий українець сьогодні є волонтером. Від малого до великого ми всі чудово розуміємо, що благодійність повертається з сторицею. Тому  хочемо донести дітям, що розпочинаючи будь які подібні акції, ми це робимо сьогодні з єдиною метою – допомога нашим Збройним силам та наближення Перемоги», – розповіла директорка ліцею № 1 Людмила Грекул.

Символічним вважає початок акції «Збережи життя» саме в День проголошення Акту Злуки українських земель відома волонтерка Світлана Марчук. Цього разу вони разом з освітянами об’єднуються заради речей, які збережуть життя наших захисників на фронті та наблизять Перемогу.

«Це пеленгатор та надпотужний безпілотник українського виробництва «Кажан». Ми дуже пишаємось тим, наскільки активною є освітня галузь  у волонтерській роботі. З перших днів війни саме дошкільні та  загальноосвітні навчальні заклади постійно долучаються до різного роду благодійних ярмарків та волонтерських акцій на підтримку ЗСУ. Не виняток і цей збір. Також дуже вдячні підприємцям, які погодились заохотити найактивніших учасників цікавими подарунками та призами. Тому ми сподіваємось, що разом нам вдасться дуже швидко передати на фронт ті речі, які неабияк сьогодні необхідні», – вважає Світлана Марчук.

Окрім акції «Збережи життя», вже  28 січня у Міському будинку культури відбудуться два благодійних концерти  від студії сучасного танцю та вокалу «Dance Way» та благодійний ярмарок від громадських організацій «Рівне Разом» та «Дар».

«Запрошуємо усіх небайдужих відвідати цей захід. Глядачі та всі, хто долучиться знову зроблять дуже хорошу справу для наших військових. Наші діти, завдяки творчості, від початку війни, допомагають ЗСУ. Саме наші концерт збирають повні зали глядачів, а кожен придбаний квиток – це той донат, який наближає нашу Перемогу», – розповіла керівниця проекту «Dance Way» Анна Безкоровайна.

Квитки на концерт можна придбати в студії «Dance Way». Вулиця Грушевського 24 (2 поверх).

  • Пн-Пт з 15-00 до 20-00
  • Сб-нд з 11-00 до 16-00.

Перший концерт розпочнеться о 15:00, другий  – о 18:30.

Благодійний ярмарок триватиме з 12:30 – 20:30.

Усі виручені кошти будуть спрямовані на придбання дрону «Кажан» та пеленгатора!

Для довідки: Безпілотний літальний апарат «Кажан Е620» розроблено в Україні. Він обладнаний системою скидання боєприпасів та може нести навантаження вагою 20 кг. Максимальна швидкість дрона становить до  120 км/год, а висота польоту – 400 м. Дрон отримав камеру з 10-кратним зумом і тепловізор, завдяки чому може працювати як вдень, так і вночі. Працює без підзарядки до 40 хвилин. Один «Кажан» може нести три боєприпаси, а для обслуговування достатньо двох-трьох осіб.

Читайте також: На Рівненщині перекрили канал незаконного перетину кордону військовозобов’язаними