fbpx

Латвія дозволила передавати Україні машини, які вилучили у пʼяних водіїв

Діліться інформацією з друзями:

У четвер, 16 лютого, Сейм ухвалив зміни до Закону про підтримку цивільного населення України, які дозволять безоплатно передавати або дарувати державні транспортні засоби у власність уряду України – для загальної підтримки українського суспільства. 

Сейм одноголосно ухвалив відповідну поправку.

До цього такі машини продавали на аукціонах або на запчастини, однак у Латвії вирішили, що за нинішніх умов вони були б корисною підтримкою для народу України.

Про це повідомляє місцеве видання Delfi.

Згадані зміни до закону були розроблені Комісією Сейму з питань оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції.

«В даний час ми можемо реалізувати конфісковані у п’яних водіїв транспортні засоби, продавши їх, здавши на переробку або розібравши на запчастини, проте ми бачимо, що за нинішніх умов вони були б корисною підтримкою для народу України», – заявив голова Комісії з оборони, внутрішніх справ та запобігання корупції Раймонд Бергманіс.

Рішення про передачу державних транспортних засобів у кожному конкретному випадку прийматиме Кабінет Міністрів.

У Міністерстві фінансів (МФ) раніше повідомляли, що наразі за зверненнями українських державних установ про допомогу основним критерієм є справність транспортного засобу.

Зараз до Служби державних доходів Латвії надходить в середньому 5-6 постанов на день про арешт транспортних засобів за керування в нетверезому стані.

Читайте також: На вихідні на Рівненщині прогнозують теплу та вологу погоду