fbpx
долари

411 мільярдів доларів потрібно на відновлення України після війни, так це оцінює Світовий банк

Діліться інформацією з друзями:

Світовий банк збільшив свою оцінку потреб України у коштах на відновлення та реконструкцію щонайменше до 411 мільярдів доларів. 

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на розрахунки Світового банку на основі збитків, завданих протягом першого року великої війни.

135 мільярдів із цієї суми, як зазначено в оновленому звіті Світового банку, становлять безпосередню шкоду. І в першу чергу завдану військовими діями, насамперед у тій частині України, де велися чи тривають бойові дії.

За даними Світового банку, 411 мільярдів – це у 2,6 рази більше ВВП України у 2022 році.

У червні 2022 року, нагадує CNN, Світовий банк оцінив вартість відновлення України після війни у ​​349 мільярдів доларів.

Оцінені на наступне десятиріччя потреби, враховують інфляцію, стан ринку, різке зростання цін у регіонах масового будівництва, зростання страхових виплат, та перехід у майбутньому до менш енергомістких, більш стійких, інклюзивних та сучасних проєктів.

Згідно з оцінкою, найбільші потреби є у транспортному секторі (22 відсотки), житловому секторі (17 відсотків), енергетиці (11 відсотків), секторі соціального захисту та засобів до існування (10 відсотків), ліквідації вибухонебезпечних предметів (9 відсотків) та сільському господарстві (7 відсотків).

Найбільше зростання рівня руйнувань відзначається у енергетичному секторі. Тут рівень руйнувань збільшився у понад п’ять разів порівняно із червнем 2022 року.

Читайте також: Понад 1000 окупантів ліквідували за минулу добу українські захисники