fbpx

В окупованому Криму вимагають визнати пісню «Червона калина» екстремістською

Діліться інформацією з друзями:

Держрада Криму вимагає визнати українську пісню «Червона калина» екстремістською. Відповідне звернення до МВС направив парламентський комітет з питань культури та охорони культурної спадщини. Про це КП-Крим повідомив так званий голова Микола волков.

– Лист, де ми просимо внести «Червону калину» до списку екстремістських, сьогодні пішов. Це, безумовно, екстремістська пісня і її потрібно такою визнати, – зазначив він.

Волков у розмові з журналістами порівняв пісню із книгою Адольфа Гітлера «Майн кампф».

За словами голови, у пісні «конкретний ворог — це російський народ, під неї [пісню] пускали ракети Донецьком та Луганськом, і під неї били кримчан в автобусах».

Через «Червону калину» суди притягнули до відповідальності кілька мешканців Криму. 3 жовтня переможницю конкурсу “Місіс Крим – 2022” Ольгу Валєєву оштрафували на 40 тис. руб. за статтями про дискредитацію військових та демонстрацію нацистської символіки через ролик, де вона заспівала «Червону калину» з подругою.

У серпні у Криму цю пісню гості виконали на весіллі у кафе «Арпат» у Бахчисараї. Після цього глава Криму Сергій Аксьонов пообіцяв порушувати кримінальні справи на людей, які співають «націоналістичні гімни». У результаті суд оштрафував та заарештував шістьох осіб: власника кафе, діджея та деяких гостей.