fbpx

Президент Латвії запропонував анулювати візи росіянам, які підтримують війну в Україні

Діліться інформацією з друзями:

“Латвія має переглянути вже видані посвідки на проживання, візи та анулювати їх тим, хто підтримує російську агресію”, – президент Латвії Егіл Левітс.

Левітс зазначив, що посвідки на проживання більше не повинні видаватися постійним жителям Латвії, які приймуть громадянство країни-агресорки рф. На його думку, вони мають покинути країну.

“Торгівля попередніми урядами посвідками на проживання, їх невиправдана щедрість у наданні посвідки російським громадянам, за якою ховалися лише корисливі інтереси деяких політичних бізнесменів, створила загрозу безпеці та сприяла двомовності. Настав час переглянути наслідки цієї невдалої та небезпечної політики”, – заявив президент.

Також президент Латвії вважає, що його країна разом з Фінляндією, Естонією, Чехією та іншими країнами-однодумцями має вимагати припинити видачу туристичних віз громадянам росії до усіх країн ЄС. Це були б додаткові санкції:

“Не виправдано політично і морально – поки російська армія вбиває в Україні, російські туристи спокійно відпочивають в Європі!”.