fbpx
Початок Різдвяного посту

У православних християн триває Великий піст: як вірно харчуватися

Діліться інформацією з друзями:

У православних християн триває Великий піст, який триватиме до 15 квітня. У зв’язку з цим, чимало людей цікавить запитання, де взяти білок, крім м’яса.

Адже на вживання м’ясних продуктів діє обмеження в цей період. Серед усіх продуктів у православних християн найчастіше виокремлюють один, який найкраще замінює м’ясо. Це — гриби. Під час Великого посту ви можете робити з них грибні котлети, вареники, картоплю з грибами, суп.

Однак, є ще й інші альтернативи:

  • Соя — її використовують, щоб приготувати фарш, відбивні, котлети, стейки. В деяких супермаркетах продаються вже готові напівфабрикати з сої, які ви можете сміливо вживати.
  • Бобові — сочевиця, горох, квасоля, нут є незамінними для організму під час посту. З них можна приготувати смачний гарнір. А ще можна протушкувати квасолю або зробити смачну юшку з сочевиці.
  • Кіноа — її можна просто відварити як кашу, а можна приготувати смачні котлети, якщо змішати кіноа з цибулею, морквою та іншими овочами, сформувавши із суміші кульки, які потім обсмажуються на
  • Горіхи та насіння — вони містять не лише багато білка, але й корисних жирів, які потрібні для здоров’я серця та судин.
  • Крупи — вони також багаті на протеїни, тому можуть без проблем замінити тваринний білок. Найкращими в такому разі будуть гречка, кукурудза, рис, вівсянка.

Великий піст: що можна та заборонено їсти