У Рівненському центрі ПТО ДСЗ успішно склали державну кваліфікаційну атестацію слухачі за професією «Бармен» 4 розряду. Протягом 2,3 місяця вони навчалися за дуальною формою відповідно до індивідуального плану.
Куратор групи Анастасія Чабала відзначила високу мотивацію слухачок, адже кожна із них мала на меті отримати офіційну роботу.
Про це повідомляє РЦПТО ДСЗ
Слухачка Ольга Красько свого часу опанувала фах кухаря-кондитера, поєднавши своє майбутнє із «смачною професією». Тривалий час працювала у закладах громадського харчування, готуючи смачні страви. Скрізь заслужила добрі слова від власників точок і подяку за смачні страви – від клієнтів. До декретної відпустки працювала в одному із кафе Дубровиці. Знову про працевлаштування почала думати аж після того, як молодший синок пішов до першого класу. У Дубровицькому управлінні Сарненської філії Рівненського ОЦЗ їй запропонували опанувати фах бармена і, побачивши, що людина зацікавилася пропозицією, скерували на навчання у Рівненський центр ПТО ДСЗ.
Чому обрала саме цю професію? – перепитує Ольга. – Все життя працюю у системі громадського харчування як помічник кухаря, кухар, кондитер, офіціант. Нині ж захотілося навчитися чого нового, бо вкотре переконалася, що у житті зайвих знань не буває.
Навчання відбувалося за дистанційною формою, теоретичну частину слухачка опановувала, як то кажуть, не виходячи із дому. А от виробниче навчання і виробничу практику проходила у ФОП Лясковець А.П.
Ольга – жвава і позитивна за характером, любить і вміє спілкуватися із клієнтами, тож роботодавець, зауваживши ці її риси, що вдало помножуються на бажання працювати, запропонував їй офіційне працевлаштування після завершення навчання. Нині випускниця Рівненського центру ПТО ДСЗ Ольга Красько – бармен 4-го розряду у кафе «Барбаня», що у с.Берестя.
Стала барменом, щоб розвивати сімейний бізнес
Інша слухачка Марія Сохацька опанувала цю професію тому, що її чоловік успішно захистив бізнес-план і отримав мікрогрант на розвиток власної справи. Він відкрив кафе у Рівному і, створивши робоче міс це, працевлаштував дружину. Тепер вони разом будуть провадити родинний бізнес і з оптимізмом дивляться у майбутнє.
Робота бармена – це не лише мистецтво змішування напоїв, а й мистецтво створення неповторної атмосфери закладу громадського харчування. Вони є своєрідними артистами, що надають бару унікальний шарм та стиль. А от тонкощів цієї професії вас навчать у Рівненському центрі ПТО ДСЗ.
Читайте також: У Рівненському районі нетвереза велосипедистка травмувалась в ДТП
- Історія «Дока» – як один фахівець став точкою опори для цілої бригадиУ бригаді його знають як людину, яка повертає сили тоді, коли виснаження здається непереборним. Олексій із позивним «Док» працює на передовій так само, як у мирному житті – руками, які лікують біль і повертають рух. Його шлях почався задовго до…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

