fbpx
продукти харчування

Ціни на продукти харчування в Україні: які зміни відбулися за квітень

Діліться інформацією з друзями:

На споживчому ринку у квітні ціни зросли  на продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше у квітні подорожчала свинина. 

Держстат показав, як змінилася українська економіка за місяць

У річному вимірі інфляція у квітні становила 17,9% порівняно з 21,3% у березні.

   зміни цін

Натомість ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше, на 7,4%, подорожчала свинина, а от яйця подешевшали на цілих 8,7%.

Також знизилися ціни на соняшникову олію, фрукти, рис, молоко, цукор. А от на алкогольні і тютюнові вироби поповзли вгору — на 0,8% та 1,3% відповідно.

У квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше (на 7,4%) подорожчала свинина. На 1,8–0,3% зросли ціни на яловичину, м’ясо птиці, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби, хліб, овочі.

Зміни цін за рік

Водночас на 8,7% подешевшали яйця, на 1,9–0,3% знизилися ціни на продукти переробки зернових, соняшникову олію, фрукти, рис, молоко, цукор. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,0%, у т.ч.

  • на тютюнові вироби на 1,3%,
  • алкогольні напої – на 0,8%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,0% відбулося в першу чергу за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції на 1,2%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,7% через здешевлення палива та мастил на 2,4%. Водночас на 0,8% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Читайте також: Безпілотник атакував адмінбудівлю у Брянській області