fbpx
ТікТокеру загрожує тюремне ув’язнення

ТікТокеру загрожує тюремне ув’язнення

Діліться інформацією з друзями:

Кіберфахівці Служби безпеки викрили у Черкаській області блогера, який незаконно поширював інформацію про переміщення Сил оборони на території регіону. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Згідно з матеріалами, недозволена публікація фото та відео переміщення Сил оборони на території Черкаської області призвела до того, що ТікТокеру загрожує тюремне ув’язнення.

Фахівці Служби безпеки виявили, що блогер зняв відео з рухом колони української військової техніки з боєприпасами. І розмістив його в мережі ТікТок з прив’язкою до геолокації.

Це відео потім було підхоплено пропагандистськими пабліками в Росії, включаючи прокремлівські Телеграм-канали з аудиторією понад 100 тисяч підписників, а також переглянуто понад півмільйона користувачів на сторінці тіктокера.

Служба безпеки встановила місцезнаходження блогера та зупинила його незаконну діяльність. Зловмиснику повідомлено про підозру за порушення ст. 114-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань. За цей злочин він може отримати до 8 років тюремного ув’язнення.

Служба безпеки наголошує на тому, що знімати та оприлюднювати фото- і відеоматеріали із зазначенням місць дислокації та переміщення Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів, заборонено законом. Публікація таких матеріалів у мережі «Інтернет» розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, за який передбачено відповідне покарання.

Читайте також: Вночі українська ППО знищила 6 “Кинджалів”