fbpx

Супермаркети прибирають продукцію Bonduelle через скандал із забезпеченням військових рф

Діліться інформацією з друзями:

Мережі супермаркетів Varus, Novus, “АТБ” та Auchan вирішили відмовитися від продукції французької компанії Bonduelle через інформацію про забезпечення консервованими овочами російських військових.

Про це повідомили пресслужби магазинів у соцмережах.

Що передувало цьому: У росЗМІ з’явилася інформація, що французька компанія-виробник овочевих консервів Bonduelle нібито підтримала військовослужбовців-окупантів ЗС РФ і передала їм гуманітарку з побажанням “швидшої перемоги”.

У мережі Varus заявили, що знімають з продажу продукцію Bonduelle.

“Попри спростування Bonduelle інформації щодо підтримки російської армії, компанія продовжує діяльність на ринку країни-агресора. Тож, компанія Varus припиняє реалізацію продукції Bonduelle”, – йдеться у повідомленні.

Водночас Novus знімає з продажу не тільки товари Bonduelle, але й Greenfield (чай), виробництво та власників якого повʼязують з РФ.

“З відомих причин ми прибираємо з полиць Novus товари ТМ Bonduelle та Greenfield. Що ж, відмова від бренду – привід ближче познайомитись з українськими виробниками, які виготовляють якісні та смачні продукти”, – наголосили у компанії.

Крім того, із 4 січня мережа “АТБ” також припинила закуповувати продукцію Bonduelle.

“З 4.01.2023 року закупівля продукції цього бренду зупинена. Якщо щось на полках ви ще можете побачити, то це допродаж залишків, які були викуплені нашою мережею”, – зазначили в “АТБ”.

Не залишилася осторонь і мережа супермаркетів Auchan.

“У зв’язку з даною ситуацією компанія Auchan Ukraine ухвалила рішення зняти із полиць продукцію бренду Bonduelle. На даний момент наші магазини виконують це рішення”, – зазначили у мережі.

5 січня Національне агентство з питань запобігання корупції України (НАЗК) закликало запровадити санкції проти французького виробника заморожених та консервованих овочів Bonduelle через скандал із гуманітарною допомогою для російської армії.

Крім того, за даними НАЗК, компанію вже внесли до списку міжнародних спонсорів війни International War Sponsor. Компанії, що потрапили в нього, офіційно отримують статус високоризикових і піддаються посиленим перевіркам з боку західних банків і фінустанов.

Читайте також: Утилізація ялинок у Рівному: куди діти новорічне дерево