«Рівненщина на смак» формує потенціал регіону. Завдяки традиціям, звичаям, обрядам і ремеслам громади відрізняються і є впізнавані в культурному розмаїтті Рівненщини.
Це й стало одним з основних завдань обласного проєкту «Рівненщина на смак».
Про це повідомила начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк під час брифінгу.
«Рівненщина на смак» – проєкт, який ініційований управлінням культури і туризму ОДА. У межах проєкту проводиться спільні з громадами культурно-освітні заходи, а також відбувається обмін досвідом між фахівцями. Наша мета – згуртовувати громади навколо культурних цінностей. Виявляти унікальні особливості й на них будувати популяризацію народного мистецтва краю», – сказала Любов Романюк.
Також вона додала, що акцент проєкту на рецептах традиційних страв, напоїв, солодощів, «родзинках», які передаються з покоління в покоління. Важливо наголосити й розповісти про архітектурні, історичні місця та локації громади, презентувати туристичні маршрути і багато іншого. Також у рамках проєкту «Рівненщина на смак» проводиться атестація аматорських колективів.
«Ми вже відвідали 8 громад: Зорянську, Клеванську, Костопільську, Корецьку, Володимирецьку, Семидубську, Немовицьку, Малолюбашанську. Там оглянули об’єкти національного спадку, пройшлися туристичними стежками, познайомилися з творчими доробками майстрів, спробували автентичні страви. Звісно, що вся ця інформація та дослідження дають можливість не лише оновити базу знань, а й виявити нове», – зазначила начальниця управління.
Насамкінець Любов Романюк резюмувала, що за підсумками проєкту буде сформований каталог кращих зразків творчого та кулінарного потенціалу Рівненщини. Окрім того, буде проведена ідентифікація громад на природні, історичні, архітектурні, туристичні «магніти», автентичні страви й етноспадщину.
«Рівненщина на смак» формує потенціал регіону.
Сергій ТАТАРЕНКО
- Історія «Дока» – як один фахівець став точкою опори для цілої бригадиУ бригаді його знають як людину, яка повертає сили тоді, коли виснаження здається непереборним. Олексій із позивним «Док» працює на передовій так само, як у мирному житті – руками, які лікують біль і повертають рух. Його шлях почався задовго до…
Читайте також: Розпочався обласний культурний проєкт «Рівненщина на смак»

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

