Рятувальники нагадали мешканцям Рівненщини як безпечно використовувати газові пальники. Адже в крайні тижні під час відключень світла почала зростати кількість вибухів в квартирах.
Одна з причин – неправильне використання газових пальників, призначених для застосування на відкритому повітрі. Туристичні газові пальники не розраховані на тривале горіння та приготування їжі у великому посуді.
Рятувальники наголошують, що тривале горіння може призвести до перегріву та вибуху балона.
А великий посуд нагрівається та поширює тепло на балон, через що він може вибухнути.
Якщо ви все ж таки наважилися використати туристичний пальник вдома, дотримуйтесь цих правил, щоб не наробити біди:
- Забезпечте вентиляцію у приміщенні, де використовується пальник.
- Наприклад, можна відкрити вікно на провітрювання.
- Не залишайте газовий пальник без нагляду навіть на декілька хвилин. Полумʼя може згаснути внаслідок протягу або витоку рідини на конфорку.
- Від’єднуйте балон від туристичної плитки після приготування.
- Зберігайте його в темному місці за кімнатної температури.
- Не використовуйте пальник для тривалого приготування їжі. Тільки для підігріву води або порції їжі в невеликому посуді.
- Якщо під час користування пальником ви ставите його на електричну плиту, перевірте, чи вона вимкнена. Приберіть пальник із плити, як тільки закінчили ним користуватись.
- Не зберігайте балон на холодному балконі.
Бережіть себе!