fbpx
Бальзам із кропиви - для молодості та здоров'я

Приготуйте корисний бальзам з кропиви за старовинним рецептом

Діліться інформацією з друзями:

Цілющі властивості молодої кропиви можна використати для зміцнення здоров’я. Приготуйте корисний бальзам за старовинним рецептом, він допоможе омолодити організм, укріпити імунітет, покращити склад крові.

Отож для приготування бальзаму потрібно 250 г зібраної в травні кропиви. Добре промийте листя та стебла, просушіть, подрібніть та залийте 0,5 л горілки. Краще використовувати для настоювання скляний посуд. Ємність не закривайте кришкою, а прикрийте марлею. Залиште на день-два при кімнатній температурі, можна навіть на вікні, куди потрапляє пряме сонячне проміння. Після цього переставте ємність у темне місце і залиште ще на 10 днів.

Згодом процідіть – бальзам готовий. Зберігайте його в холодильнику. Приймайте по 1 чайній ложці зранку натщесерце за 30 хвилин до сніданку та увечері перед сном.



Кропива також здатна допомогти поліпшити зір. Для цього їжте її щодня: додавайте до салату зі свіжих овочів по 30 г листя молодої кропиви.

Сік свіжих листків та насіння кропиви корисні при порушеннях травлення, відкладенні солей у суглобах. Вони активують роботу нирок та сечовивідної системи. Щоб отримати сік, подрібніть зрізану кропиву, відтисніть сік. Розведіть 20 крапель соку у 50 мл теплої води або молока. Вживайте цей розчин тричі на день за 20-30 хвилин до їжі.

Чай з кропиви допоможе підтримати організм навесні, коли ще бракує сезонних фруктів та овочів. У цій рослині є більш як 20 видів вітамінів та мікроелементів. Тож чай з кропиви добре вживати для профілактики авітамінозу та нестачі мікроелементів.

А ще цей напій гарно допомагає під час застуди. Щоб заварити чай, візьміть 2 чайні ложки сухих листків чи кореневищ кропиви, залийте 250 мл окропу. Кип’ятіть упродовж 5 хвилин, остудіть та процідіть. Чай пийте теплим зранку та увечері. Тривалість вживання – не менше чотирьох тижнів.

Марія МАТВІЙЧУК

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»