fbpx

«Потяг до перемоги» вирушить з Києва на початку листопада

Діліться інформацією з друзями:

«Потяг до перемоги» з Києва до столиці Молдови курсуватиме з 5 листопада за маршрутом № 351/352 Київ – Кишинів.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Вирушатиме з Києва о 17:02 та прибуватиме до столиці Молдови о 10:38. Зворотно відправлення о 17:45 та прибуття до Києва об 11:48.

«Потяг до перемоги», це 7 вагонів які розписані українськими митцями, протягом двох місяців подорожував усіма регіонами України, а також став місцем спеціального брифінгу держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Проєкт є спільною ініціативою Укрзалізниці та Gres Todorchuk під кураторством Каті Тейлор. 

Кожен вагон присвячений окремій тимчасово окупованій території України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. “Потяг до перемоги” вирушив у перший рейс 23 серпня з Києва і прибуде до одного із західних міст України на День Незалежності.

“Потяг до перемоги” — спільна ініціатива “Укрзалізниці”, комунікаційної агенції Gres Todorchuk та сучасних українських митців під кураторством культурної менеджерки Каті Тейлор. Зазначає Суспільне

“Мета проєкту — показати, що Україна пам’ятає про тих, хто знаходиться в тимчасовій окупації, що ми не забули ні про Херсонщину, ні про Донеччину, ні про Крим. Із 23 серпня потяг курсуватиме кількома маршрутами, об’єднуючи країну із заходу на схід. І ми впевнені, що одного дня він прибуде на вокзали тих міст, які поки що окуповані”, — розповідає голова правління “Укрзалізниці” Олександр Камишін.

За словами операційної директорки агенції Gres Todorchuk Дарії Любімової, проєкт несе важливе повідомлення про те, що Україна знає своїх героїв, пишається ними і дякує за їхні щоденні подвиги.