Підопічних соцінтернатів Рівненщини кормитимуть за системою кейтерингу.

Діліться корисною інформацією з друзями:

Підопічних соцінтернатів Рівненщини харчуватимуть за системою кейтерингу.

7 днів у ТелеграміСвіжі новини для тих, у кого мало часу

Новини які не потрапили на сайт ми розміщуємо в Телеграмі

Вдосконалити систему організації харчування підопічних інтернатів та скоротити витрати пропонують в департаменті соціальної політики Рівненської ОДА. Із відповідною пропозицією до профільної комісії облради звернулася директорка департаменту Роза Слободенюк.

Адже, враховуючи відсутність необхідної кількості харчоблоків в орендованих приміщеннях, доставка готової їжі – це єдиний зручний вихід.

«На практиці під кейтерингом мається на увазі не тільки приготування їжі і доставка, а й обслуговування персоналом, сервірування, розлив і подача гарячих обідів. Це сучасний та зручніший підхід, який, зокрема, спростить процес проведення закупівель, скоротивши їх велику чисельність до однієї угоди. Це угода, за якою робота виконується людьми з зовнішньої компанії на умовах субпідряду. Таку систему часто використовують для скорочення витрат», – сказала Роза Слободенюк.

Нагадаємо, що соцзаклади Рівненщини від початку війни прийняли 650 внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю. Раніше вони перебували у психоневрологічних інтернатах міст Донеччини, а саме в Покровську, Слов’янську, Бородянці, смт Камишівка та Калинівка.

Роза Слободенюк також зазначила, що через збільшення кількості підопічних зросло і навантаження на заклади області. Подекуди довелося створювати додаткові відділення в орендованих приміщеннях. А оскільки там не було харчоблоків, то був організований кейтеринг.Також директорка департаменту соцполітики Роза Слободенюк додала, що такий досвід став досить позитивним і його необхідно поширити і на решту закладів. Таким чином, невдовзі усі сім інтернатів області харчуватимуть по-новому і при цьому скорочуватимуть витрати. У підсумку обговорення депутати підтримали таку пропозицію.