fbpx

Небезпека пластикового посуду

Діліться інформацією з друзями:

Купуючи одноразовий посуд у магазині, звертайте увагу на маркування. Воно складається з латинських літер та/або цифр. Це дуже важливо, бо деякі види пластику при нагріванні чи контакті з харчовими продуктами виділяють шкідливі для здоров’я речовини.

 ПОЛІЕТИЛЕНТЕРЕФТАЛАТ (РЕТ-1)

З нього виготовлена більшість пластикових пляшок для води та молочних продуктів.

Не можна нагрівати взагалі !!!!

Не можна використовувати повторно, особливо наливати теплі напої.

ПОЛІЕТИЛЕН  НИЗЬКОЇ ЩІЛЬНОСТІ

Одноразові паперові горнятка та більша частина паперового посуду вкриті тонким шаром поліетилену або поліпропилену. Саме він не дає розкисати паперу, доки ви ним користуєтеся.



ПОЛІПРОПИЛЕН

Витримує температуру до 1000 С

При контакті з алкоголем виділяє шкідливі речовини.

Особливість: мнеться, але не ламається.

ПОЛІСТИРОЛ (А ТАКОЖ СПІНЕНИЙ ПОЛІСТИРОЛ)

Не можна нагрівати до температури понад 700 С, безпечний лише при контакті з холодною їжею.

При контакті з алкоголем виділяє шкідливі речовини.

Особливість: хрустить та тріскається при деформації.

ВАЖЛИВО! Усі види пластику шкідливі при спалюванні за низьких температур (у багатті), тому після пікніка не варто кидати використаний посуд і упакування від продуктів у вогонь.

Валентина БАТІЩЕВА,

методист обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»