Ми любимо купувати ковбаску з написом «без ГМО» (або без сої, що практично одне і те ж, тому що вона майже вся модифікування).
Чому ж тоді соєва ковбаса вважається шкідливою?
Крім сої, в ковбасу додають фосфати і нітрити. Людині не можна їсти їх у великих кількостях.
Надлишок фосфатів (солей фосфорних кислот) = остеопороз. А нітрити можуть спровокувати розвиток онкології. Шкідлива не соя в ковбасі, а харчові добавки, яких людина з’їдає вище норми.
Якщо в ковбасі сої немає, то за основу береться «білковий компонент» – перероблені шкури і хрящики тварин. Їх харчова цінність нульова. Так що ковбаса «без ГМО» – це просто нічим не прикриті харчові добавки.