fbpx

На Рівненщині викрили організатора схеми переправлення «ухилянтів» від мобілізації за кордон

Діліться інформацією з друзями:

На Рівненщині викрили громадянина України, який робив своїх клієнтів водіями гуманітарних вантажів, які нібито здійснювали перевезення допомоги для потреб Збройних сил України. Для цього він вносив відомості до інформаційної системи «Шлях».

Вартість таких «послуг» становила 3-4 тис. дол. США з одного клієнта. Сума залежала від терміновості і матеріальних можливостей втікача.

Співробітники СБУ своєчасно викрили вказану схему та запобігли спробам незаконного перетину держкордону в умовах воєнного стану.

За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури вказаній особі було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Матеріали справи скеровано до Здолбунівського районного суду в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: На акції у Тбілісі проти законопроекту про «іноагентів» затримали 66 осіб