fbpx

На Рівненщині дівчинка обрізала волосся, щоб допомогти ЗСУ

Діліться інформацією з друзями:

На Рівненщині 8-річна дівчинка обрізала волосся, щоб допомогти ЗСУ.  Її звуть Уляна Петрук. Вона – із села Шепетин Дубенського району. Росте у патріотичній родині, має  брата-захисника, який зараз воює на Сході України.

А ще Уляна займається в Пласті, де влаштовують акції на підтримку військових. Про це йдеться в повідомленні Рівненської ОДА.

«Уляна постійно знаходиться в середовищі, де вірять в ЗСУ, де займаються волонтерством, де роблять все, що вміють, щоб наблизити перемогу. Тому, певна річ, у неї теж виникає бажання допомогти», – пояснює тато дівчинки Андрій Петрук.

Власне, дівчинка і так долучається до волонтерства – разом із іншими пластунами виготовляє патріотичні сувеніри, ходила колядувати, щоб назбирати гроші на потреби ЗСУ.  Але разом із тим хотіла зробити і внесок від себе.

«Якось Уляна прочитала у медіа про дівчинку, яка обрізала волосся, і продала його, щоб допомогти українським захисникам. Історія їй запам’яталася, і донька почала говорити, що хотіла б теж так вчинити. Ми не заперечували і стали шукати інформацію, де і як це можна зробити», – розповідає тато.

Зрештою, коли вся необхідна інформація була знайдена, а рішення остаточно прийняте, дівчинка з батьками пішла у перукарню і вперше у житті обрізала свої довгі коси.  За них отримала 1300 гривень. Їх вже передали у волонтерське об’єднання, яке створили мешканці села Шепетин. Тут знають про потреби  бійців на фронті і шукають можливості, щоб купити необхідне.

«Уляна – добра і відкрита дитина, – розповідає голова осередку Пласту Смизької тергромади Галина Руднік. –  Вона розповідала про свій намір обрізати і продати косу, щоб допомогти ЗСУ. Ми пишаємося її вчинком. Уляна – наш мегамотиватор у підтримці воїнів».

Читайте також: В ДТП на Рівненщині постраждала 4-х річна дитина