fbpx

Мікрорайону “Ювілейний” у Рівному залишать стару назву

Діліться інформацією з друзями:

Питання можливого перейменування мікрорайону «Ювілейний» викликало чималий суспільний резонанс. Лише за два дні у електронному опитуванні, яке було оголошене міським управлінням культури, взяло участь майже півтори тисячі рівнян.

Більшість мешканців міста виступили за те, аби залишити мікрорайону “Ювілейний” його теперішню назву. Крім того, у більшості опитаних назва мікрорайону ніколи не викликала асоціацій з радянським минулим і, тим більше зі сторічним ювілеєм Володимира Леніна.

Голова комісії з питань найменування міських об’єктів Віктор Шакирзян зауважує, що думку рівнян, отриману в процесі електронних консультацій, він підтримує і буде рекомендувати залишити мікрорайону його теперішню назву.

“Думка рівнян, для нас є визначальною. Я спеціально дав доручення управлінню культури провести електронне опитування з приводу цього документу, щоб рівняни висловили свою позицію. Більшість людей кажуть, що назва мікрорайону Ювілейний не асоціюється в них з радянськими символами та просять не змінювати назву мікрорайону. Я абсолютно переконаний, що такі електронні опитування – це дієвий інструмент консультацій з рівнянами, а міська влада має безумовно підтримувати думку висловлену людьми. Таким чином, як голова комісії з питань найменування міських об’єктів, винесу на найближче засідання питання аби мікрорайону «Ювілейний» залишити його теперішню назву. ”- каже Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Він також зазначає, що закон про засудження комуністичного та інших тоталітарних режимів вимагає, аби всі назви були декомунізовані в найкоротші терміни. Але Віктор Шакирзян впевнений, що члени комісії зможуть знайти достатньо визначних ювілейних дат в українській історії, на честь яких може бути названо мікрорайон в Рівному. Причому набагато більш визначних, ніж 100-річчя з дня народження Леніна, на честь якого 1970 року тоді Ровенський виконком ради трудящих прийняв рішення назвати цей мікрорайон.

Юридично, ми приберемо посилання на Леніна це 100% і впевнений, що знайдемо можливість дослухатись до думки містян, – зазначив Шакирзян.

Серед інших пропозицій які надали мешканці Рівного в рамках електронного опитування щодо можливого перейменування мікрорайону Ювілейний, найбільш поширеними пропозиціями були варіанти: “Західний” і “Хіміків”.

Читайте також: В лютому повітряних тривог лунало на Рівненщині більше ніж за останні чотири місяці