Мешканці Рівненщини й Волині аби працювати офіційно здобувають професійні знання кухаря.Зареєстровані у службі зайнятості безробітні з Рівненської області та Волині готуються до виробничої практики. Професію «Кухар» мешканці Рівненщини й Волині обрали не випадково. Практично усі люблять і вміють готувати, хтось має досвід роботи в їдальні, хтось змінює професію. Але усі переконані, що із документом про освіту зможуть офіційно працевлаштуватися. Сьогодні вони вчаться готувати сирники, котлети по-київськи. Все цікаво, все захоплює та спонукає до творчості. Майбутні кухарі проходять практику на сучасних підприємствах Рівненщини
«В їдальні підприємства, де я працювала до війни, ми також готували за рецептурою. Проте подача була значно простішою», – поділилася слухачка із Сарненщини Тетяна Жук. Жінка за освітою геодезист. Після декретної відпустки працювала санітаркою та робітницею їдальні. З війною почалися скорочення, і безробітна стала на облік до Сарненської філії Рівненського ОЦЗ. Там їй і порадили пройти професійне навчання у Рівненському центрі ПТО ДСЗ. «Тут велика навчальна кухня, багато сучасного обладнання. Вперше побачила, як працює пароконвектомат! І вже мрію про такий». Слухачка, яку скоротили на підприємстві, прагне повернутися на роботу вже у статусі кваліфікованого робітника. А ще планує виробничу практику проходити у вже знайомому колективі.
Тим часом майбутні кухарі господарюють на навчальній кухні, вивчають технології приготування страв, роботу професійного обладнання, діляться враженнями, здобувають новий досвід та не полишають мрії годувати смачно та якісно.
Більше інформації про умови навчання – на офіційному сайті cpto.rv.ua
Читайте також: Вчасний виклик патрульних Рівненщини врятував жінці життя