fbpx

Майбутні кухарі пройдуть практику на сучасних підприємствах Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

Затребувану та сучасну професію кухаря обрали мешканці Рівненщини та Вінниччини. Навчання на базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ  триватиме  6 місяців.

Скеровані на навчання Рівненським міським центром зайнятості, Здолбунівською, Рівненською районними філіями Рівненського ОЦЗ, Сарненським районним ЦЗ та Іллінецькою РФ Вінницького ОЦЗ, безробітні вже пройшли теоретичний курс та успішно долають виробниче навчання. На навчальній кухні НВК пожвавлення та особлива активність. До професійного доробку кожного додаються нові страви, а процес їх приготування контролює та спрямовує майстриня виробничого навчання Світлана Клімчук. «Ми вчимося швидко та результативно. Група успішно опанувала приготування напівфабрикатів та страв з риби, м’яса,овочів; приготування прісного тіста та формування вареників, пельменів, локшини, галушок;  приготування дріжджового тіста, формування пиріжків та булочок, солодких страв, морозива, холодних напоїв».

На столах навчального ресторану презентують «шпинатові» пельмені в соусі «бешамель» з твердим сиром, котлету по-київськи з картопляним пюре, м’ясні тефтелі під червоним соусом, пиріжки та булочки з маком, корицею на гарбузовому тісті, закусочні рогалики з куркою і грибами, млинці з сиром та абрикосовим соусом, обсмажені млинці з м’ясом, карамельні кекси для декору, картопляний суп із крупою, сирники та сирне печиво.

Майбутні кухарі впевнені у власних знаннях та прагнуть професійного досвіду і вдосконалення. Партнери закладу освіти завжди відгукуються на співпрацю з надання виробничих майданчиків для проходження виробничої практики. Нерідко практиканти переконливо працюють на кухнях та здобувають прихильність і довіру роботодавців. Так, в одному з ресторанів Рівного, куди планують піти на практику слухачі, працює випускниця Центру Марина Мельник.

Для вимушено переселених мешканок міст Херсона та Слов’янська Діни та Ірини навчання кухарській майстерності у Рівному стало важливим етапом життя, рятівною запорукою працевлаштування і адаптації до нових умов життя. Кожна із них має власний досвід приготування страв, проте під час занять активно «поглинають» нові знання і досвід.

Більше інформації про формування груп слухачів та умови навчання – на офіційному сайті cpto.rv.ua