fbpx

Іменем відомого автогонщика назвуть одну з вулиць Рівного

Діліться інформацією з друзями:

65 років могло б виповнитись легендарному автогонщику, 16-ти разовому чемпіону України у шести дисциплінах автоспорту Сергію Пелешку, який раптово пішов з життя у 2020-му році.

10 березня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка, присвячена пам’яті видатного спортсмена з Рівного.

Працівники музею разом з братом Сергія Миколою Пелешком представили цінні, тепер уже музейні експонати: нагороди та Кубки, спортивне спорядження гонщика, цікаві біографічні світлини.

Окрім того,  на подвір’ї музею вишикувались автомобілі, які принесли славу Сергію Пелешку.

Сергій завжди був оптимістом та мав великі і амбітні плани щодо розвитку автомотоспорту на Рівненщині. Шкода, що не встиг втілити все в життя. Тепер цим займаємось ми, його послідовники. Виставка – один із запланованих заходів, які ми разом з Автомобільною федерацією України вирішили представити широкому загалу, – розповів брат Сергія Микола Пелешок.

Попри воєнний стан, на виставку  до Рівного завітали справжні зірки автомотоспорту: Сергій Малик, Олександр Залюк старший, Леонід Косянчук, Олександр Кабаник, Сергій Трутнєв, Віталій Лисак та інші. Приємно було бачити серед присутніх і майбутнє рівненського спідвею  —  вихованців спортивно-технічного клубу «MARCHENKO speedway racing».

Як зазначила депутатка Рівнеради  Катерина Марчук, родина Пелешків це візитна картка спортивного Рівного. Адже вся їхня родина є свідомими, патріотичними і талановитими людьми.

Зокрема, брат Сергія Григоровича Микола Пелешок багаторічний очільник «Рівненського автомобільного клубу», а Павло Пелешок – ветеран АТО, відомий режисер. За збігом обставин саме в цей день вийшла у широкий кінопрокат його документальна стрічка «Життя на межі», присвячена російсько-українській війні. Маємо пишатися цією родиною та всіляко підтримувати у Рівному, – вважає Марчук.

Міською владою заплановано вшанувати ім’я легенди автоспорту. Як повідомив секретар Рівнеради,  голова комісії з перейменування вулиць та  міських об’єктів Віктор Шакирзян, під час нещодавнього прийому громадян він отримав лист-звернення від Автомобільної федерації України з клопотанням назвати одну з нових вулиць Рівного іменем Сергія Пелешка.

Хочу зазначити, що уже на найближчому засіданні комісії з найменування міських об’єктів буде розглянуто питання про те, аби у майбутньому одна з вулиць Рівного носила ім’я цього видатного спортсмена, – зазначає Віктор Шакирзян.

Виставка пам’яті Сергія Пелешка в Рівненському обласному краєзнавчому музеї  діятиме впродовж місяця. Усі охочі матимуть змогу ознайомитись з історією його спортивної  кар’єри на другому поверсі музею.

Читайте також: В центрі Рівного встановили чисті й зручні лавки