fbpx
Колаж: вояк, гроші

За три місяці ветерани Рівненщини отримали чотири гранти для бізнесу

Діліться інформацією з друзями:

Ветерани Рівненщини завдяки урядовим грантам відкрили нові кав’ярню, перукарню, студію вивчення англійської мови та покращили умови діючої СТО.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що 4 особи вже кошти отримали, а ще 7 отримали позитивні рішення.

«Впродовж трьох місяців було видано 4 гранти для ветеранів та їх подружжя. Їх загальна сума склала 1,445 мільйона гривень. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 12 нових робочих місць. Це дуже хороший результат, адже загалом по Україні ухвалено 136 рішень, а загалом подано 331 заявку. Створювати бізнес під час війни, підсилювати економіку країни, за яку боровся, – це позиція стійкості та сили українців», – сказав очільник області.

Нагадаємо, що в Україні діє державна програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Вона запроваджена урядом для надання безповоротної державної допомоги фізичним особам, суб’єктам господарювання у формі грантів. Отримати грант може ветеран (учасник бойових дій або людина з інвалідністю внаслідок війни) або другий/друга з подружжя ветерана.

Віталій Коваль також розповів, що двоє людей в межах проєкту «єРобота» вже отримали «Грант для ветеранів та їх подружжя» на створення або розвиток власного бізнесу на суму 250 тисяч гривень, по одній – на 455 та 490 тисяч відповідно. Усі свої кошти вклали в бізнес, який надає послуги. Очільник області наголосив, що максимальна виплата гранту – 1 мільйон.

Витратити грант можна на: придбання, закупівлю, послуги, оплату за оренду обладнання тощо.

Джерело: Рівненська ОВА.

Читайте також: У Рівному відбудеться унікальна виставка рукописних партитур церковної музики з історичної Волині