fbpx

В Україні зібрали 70% урожаю картоплі

Діліться інформацією з друзями:

В Україні знизились ціни на картоплю, капусту, столовий буряк та яблука.

Про це в телеефірі заявив завідувач сектору овочівництва та картоплярства управління землеробства та рослинництва Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Сергій Гвоздь — пише АгроПортал

Роздрібна ціна картоплі становить 9-12 грн/кг, очікується зниження ціни до 7-9 грн/кг.

“Станом на 25 жовтня 2022 р. вже зібрано 119,376,1 тис. ц картоплі всіма категоріями господарств, що становить 73% від орієнтованого прогнозованого валу в розмірі 165,528 тис. ц”, — Сергій Гвоздь.

Також зазначається, що для українського ринку характерна висока частка виробництва у домашніх господарствах — 98%. Лише 2% виробництва картоплі займають фермерські та промислові підприємства.

“Ми спостерігаємо суттєве зниження ціни на картоплю. Адже закінчується збирання урожаю. Цього року засаджені площі зменшились на 36% порівняно з минулим. Але з урахуванням норм споживання у нас достатня кількість цього продукту, яка повністю задовольняє внутрішнє споживання та продовольчу безпеку. Дефіциту картоплі не буде”, — стверджує Сергій Гвоздь і додав, що потреби для імпорту картоплю не буде, хіба що насіннєву.

За його словами, також спостерігається зменшення ціни на такі овочі: капуста — на 12,2% (до 17,34 грн/кг), буряк — на 5,0% (до 17,77 грн/кг), картопля — на 3,8% (до 10,78 грн/кг).

Також на 6,4% (до 15,00 грн/кг) подешевшали яблука.

Фото: jeshoots.com.