fbpx
«HEMPY UA» лого

Перший індустріальний екопарк з’явився на Рівненщині

Діліться інформацією з друзями:

Мова йде про «HEMPY UA» на території Привільненської сільської ради Дубенського району.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

“Впродовж року Рівненська ОДА сприяла в проходженні всіх відповідних процедур на рівні Уряду та ВРУ. Також допомогли з підключенням парку до необхідної інфраструктури. Дякую Мінекономіки і Комітету з питань економічного розвитку ВРУ та його голові Дмитру Кисилевському за підтримку”, – сказав очільник області.

Територія парку – майже 43 га. Також минулого року був підписаний Меморандум з ініціатором проєкту про старт вирощення технічної (не наркотичної) коноплі на території Привільненської громади. Мета – збільшити площі й створити повний цикл перероблення з доданою вартістю.

“Громада виділила земельну ділянку, а вже сьогодні маємо затверджений статус Індустріального парку. Таким чином ми відроджуємо технічне коноплярство на Рівненщині”, – зазначив Віталій Коваль.

Він також розповів, що у планах – розмістити там нові об’єкти у сферах: перероблення вторинних ресурсів, виробництва харчових продуктів, текстильної легкої промисловості, будівельних, меблевих матеріалів тощо.

Індустріальні парки – це про розвиток регіону. Створення «HEMPY UA» формуватиме сприятливий інвестиційний клімат, підвищить рівень інноваційної та інвестиційної спроможності регіону, створить близько 1400 нових робочих місць та дасть можливості для здійснення науково-дослідної та проєктної діяльності.

Джерело: Рівненська ОВА.

Фото: hempy.com.ua

Читайте також: На світлофорах у Рівному встановлюють прилади автономного живлення