fbpx
Гранти на сонячні електростанції й теплові помпи стали доступними для ОСББ Рівненщини

Гранти на сонячні електростанції й теплові помпи стали доступними для ОСББ Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

ОСББ Рівненщини можуть отримати гранти на сонячні електростанції та теплові помпи. Фонд енергоефективності розпочинає програму #ГрінДІМ.

Це можливість отримати грант на встановлення альтернативних джерел енергії, зокрема сонячних електростанцій та теплових помп в ОСББ та житлово-будівельні кооперативи.

За Програмою Фонд енергоефективності надаватиме фінансування на часткове відшкодування вартості:

  • 1. Обладнання та матеріалів: теплові помпи – джерело теплової енергії, зокрема, ґрунт, вода або повітря (для потреб опалення та гарячого водопостачання); сонячні електростанції (СЕС) відповідно до технічних вимог.
  • 2. Сертифікації енергетичної ефективності будинку перед поданням заявки на отримання гранту та після реалізації проєкту.

За умовами програми Фонд надаватиме фінансування її учасникам у формі гранту на безоплатній та безповоротній основі. Сума гранту – 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку перед поданням Заявки №1 та після реалізації Проєкту.

Грант включає часткову компенсацію вартості основного обладнання, додаткових необхідних матеріалів та сертифікації енергетичної ефективності. На встановлення СЕС учасники Програми можуть отримати 1 млн грн, а на встановлення теплових помп – 2 млн гривень. Грант компенсацію витрат за послуги сертифікації енергетичної ефективності будинку – до 15 тис. грн.

Додатково встановлені граничні суми грантів на одиницю потужності обладнання.

Детально ознайомитись з умовами програми можна на сайті Фонду енергоефективності за посиланням: https://tinyurl.com/mrx7hmh5

Джерело: Рівненська ОДА

Читайте також: Визначено 4 найкращі е-громади Рівненщини