fbpx

12,5 млн грн акцизного збору сплатили на Рівненщині цього року

Діліться інформацією з друзями:

На Рівненщині роздрібну торгівлю алкоголем і тютюном здійснюють 2 170 суб’єктів господарювання, які у січні 2021 року сплатили до місцевих бюджетів 12,5 млн. гривень акцизного збору.

Крім того, за  результатами проведених протягом січня  2021 р. фактичних перевірок, порушення вимог чинного законодавства в сфері обігу спиртовмісної продукції та пального виявлено у двох суб’єктів господарювання. За виявлені порушення застосовані фінансові санкції на загальну суму 15,1 млн. гривень.

Начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй зазначає, що для забезпечення повноти сплати акцизного податку важливу роль відіграє активна позиція як керівників територіальних громад щодо легалізації бізнесу, так і жителів громади. Отримання фіскального чека при купівлі підакцизного товару є підтвердженням факту продажу такого товару. Відповідно, громадяни, які вимагають цей розрахунковий документ при купівлі підакцизної продукції, не лише дисциплінують суб’єктів господарювання, а й збільшують надходження до бюджету своєї громади. Це важливо, адже акцизний податок з роздрібного продажу займає вагоме місце у податкових надходженнях до місцевих бюджетів краю поряд із податком на доходи фізичних осіб, податком на майно та єдиним податком.

Джерело: ДПС в Рівненській області