fbpx

Благодійні обіди у Рівному відбуваються за будь-якої погоди

Діліться інформацією з друзями:

Кожної неділі у місті Рівне, у районі пивзаводу (біля «танка») можна спостерігати скупчення людей, які збираються біля величезних термосів.

Тут же, отримавши порцію їжі, вони стають неподалік, біля парапету, і з’їдають її.

– Ми вже традиційно щонеділі роздаємо благодійні обіди людям, які опинились у скрутних життєвих обставинах. Цього разу, скажімо, був гороховий суп, гречка, овочевий салат, бутерброди, чай, вафлі та апельсини, – розповідає ініціаторка доброго почину Світлана Кириліна. – Ідея організації таких обідів зародилася ще у січні. Тоді стояли дуже сильні морози. Йдучи якось із чоловіком на роботу, ми побачили безхатьків. Вони просто замерзали на вулиці. От я й запропонувала чоловікові зробити їм чай і бутерброди. Потелефонувала своїй подрузі (вона має будинок сімейного типу) і попросила в неї великий термос. Тоді ми вперше вийшли з чоловіком до «танка». У нас була лише «друга страва» та чай із бутербродами. Ми дуже тривалий час робили все самі.

Готує Світлана їжу для благодійного обіду на своїй кухні. Зараз їй допомагає її подруга Альона. Вона готує перші страви. А салатами, другими стравами та бутербродами займається родина Світлани. Їй допомагає син, невістка, онука. Крім того, відразу долучилися друзі – «айдарівець» Іван Лепеха з дружиною Іриною та сином.

– З січня по квітень ми кожної середи та неділі своїми силами готували і роздавали обіди нужденним, – веде далі Світлана. – А з травня влаштовуємо благодійні обіди раз на тиждень у неділю.

Згодом подружжю почали допомагати інші люди. Світлана створила у Фейсбуці сторінку «Торбинка добра», на якій із друзями розміщує запрошення приєднатися до доброї справи і подяки тим, хто залишився небайдужим до чужої біди.

На обіди до пивзаводу щонеділі в полудень приходить 70-75 людей. Хоча раніше бувало набагато більше.

– А де ж стільки продуктів берете? – не стрималася я, щоб не поцікавитися.

– Спочатку все самі купували. Зараз допомагає ТМ «Рум’янець» із хлібом та батонами. Віктор Шакирзян постійно долучається. Він нас забезпечує одноразовим посудом, ковбасою. Майонез та олію часом передає. А все інше люди приносять. Хто що може. Хтось – кілька кілограмів картоплі, інші – буряки тощо. Все домашнє. Кошти ми не беремо. Якщо людина хоче допомогти, то приносить лише продукти чи, для прикладу, солодощі.

Світлана Кириліна дякує кожному, хто долучається до цієї ініціативи, допомагаючи продуктами, одягом і добротою серця.

Світлана ПІКУЛА