fbpx

Понад 1 трильйон гривень виділено за час війни на армію та сектор безпеки

Діліться інформацією з друзями:

Під час засідання Уряду у вівторок, 6 грудня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що для Уряду фінансування армії та безпека країни було, є і буде головним пріоритетом.

Очільник Уряду зазначив, що на зарплати тим, хто захищає Україну, було виділено 770 млрд грн.

Зараз ми спрямовуємо більшу частину всіх бюджетних ресурсів саме на цю сферу. Абсолютно всі податки, які громадяни та бізнес платять зараз у бюджет, направляють на забезпечення наших військових.
За час війни на фінансування армії та сектору безпеки Уряд виділив 1 трлн 130 млрд грн. На зарплати всім, хто зараз захищає Україну, було виділено 770 млрд грн. На закупівлю, ремонт і модернізацію техніки й озброєння ми виділили 176,2 млрд грн, що більше, ніж за останні 10 років разом узяті. – розповів Шмигаль.

Він зазначив, що у бюджеті 2023 року закладено необхідний ресурс, аби наші військові були забезпечені всім необхідним. Для розуміння наведу важливу цифру: зброї та техніки буде закуплено, модернізовано та відремонтовано на 300 млрд грн.

Прем’єр наголосив, що Збройні Сили України – це щит, який зараз захищає нашу землю від атак російської армії та наше небо від їхніх терористичних ракетних атак.

Читайте також: Рівненські самбісти повернулися з Чемпіонату Європи з медалями