fbpx

3000 звітів облдержадміністрації готують для смітника?

Діліться інформацією з друзями:

Дмитро Дубілет, міністр кабінету міністрів, в своєму Telegram каналі сьогодні розповів, що у Кабміні був проведений аналіз звітів, які готують облдержадміністрації та КМДА на постійній основі для Кабміну.

Як виявилося всього їх 4185 звітів. Раз на місяць або на квартал держслужбовці готують нескінченну кількість документів.

” До Кабміну я підозрював, що у державній службі є багато неефективного. Але щоб настільки…

Міністр розповідає, що пропрацювали всі звіти, з кожним звітом розбиралися окремо. Досліджували, хто користується або хоча б відкриває ці звіти:

Виявилося, що майже 3000 (70%) цих звітів не потрібні. Вони займають купу часу у тих, хто їх готує, але майже завжди просто накопичуються на запилених шафах без всякого сенсу.

Система звітності накопичувалася в нашій країні з 1992 року. Часто ці звіти були не системні, коли про те ж саме звітують всі області, а стихійні. Наприклад, Вінницька ОДА старанно, ще з 1995 року, звітувала щодо простроченої дебіторської заборгованості за зовнішньоекономічнімі операціямі.

Ми виявили ще одну дивовижну штуку. Близько 10% звітів не потрібні були навіть офіційно. Свого часу їх скасовували, але ніби забували повідомити про це регіони…

Зараз разом з міністерствами та іншими органами влади скасовуємо всю цю безглузду роботу. Частину вже скасували, ще частину скасуємо протягом 2-3 тижнів максимум.

Наші держоргани мають працювати більш ефективно. Працюємо над цим.