fbpx

2020-й для України: трансформації триватимуть

Діліться інформацією з друзями:

Саме про перспективи для України і українців у 2020 році нашій газеті розповіла консультант-нумеролог, сімейний порадник, журналістка Жанна КЛЕМПУШ (м. Брага, Португалія):

Жанна Клемпуш, консультант-нумеролог, сімейний порадник, журналістка.

– Перезавантаження України та всіх її процесів, про яке я говорила у прогнозі на 2019 рік, матиме продовження й на початку 2020-го.
У певному коливанні перебуватимуть важливі процеси державного значення, від яких суспільство очікує швидкого вирішення. Триватиме складна аналітична робота у вищих владних інституціях, переформатовуватиметься командна співпраця у Верховній Раді, уряді й особливо у правоохоронних структурах.

З погляду зміни пріоритетів, така картина є наслідком державних процесів у країні за попередні сім років. Але вся важка робота над помилками – це якраз те благо, яке приведе Україну до подальшої інтеграції у світовий простір. Програма оновлення, запущена цього року, набуде впевненішої динаміки в 2020-му. Власне, у другій половині року суспільство почне отримувати перші результати системної роботи в ключових секторах політичного та соціального життя країни. Що не скажеш про економіку – тут буде довше і складніше.
Важливі перемовини на міжнародному рівні, які 2019 року лежали в некомфортній площині ілюзій, впродовж 2020-го почнуть давати свої плоди. Спілкування України в європейському форматі виглядатиме приблизно так: менше ілюзій – більше практичних дій, менше емоцій – більше відповідальності.

Зокрема, в 2020 році для країни найголовнішим дороговказом стане гасло: нічого проти власної волі. Якщо дипломатичні ходи – то з якісною перевагою в бік інтересів України, якщо фінансові угоди – то з максимально вигідними умовами й найменшими ризиками.

Безперспективні проєкти, які взяли свій початок у попередні роки, будуть закриватися, і на зміну їм готуватимуться нові, ефективні, прибуткові. Із країни почнуть виходити інвестори з негативною фінансовою репутацією, а певні знакові персони корпоративного бізнесу понесуть кримінальну відповідальність в українських та міжнародних судах вищих інстанцій.

Уже з другої половини 2020 року почнеться робота щодо певної ліквідації боргів із заробітних плат, відбудуться зміни в тарифній політиці та у наданні преференцій громадянам пенсійного віку.

З кінця 2020 року для України відкриється канал прозріння, що, незважаючи на деяку активність міжнародної спільноти, на пряму підтримку розраховувати не варто. А отже, піднімати країну на вищий щабель доведеться самим, без сторонньої допомоги. І це не найгірша новина, оскільки сама по собі Україна – потужна енергетична площина, Держава-творець і Держава-благо. Інша річ, що тривалий час ці установки нівелювалися в ментальному полі української нації. Проте з 2020 року ця «похибка» почне виправлятися.

Що стосується війни на сході України, то ця тема певною мірою ризикована для прогнозу. Однак візьму на себе сміливість подати своє передбачення: після тривалих і виснажливих переговорних випробувань відбудеться двостороннє примирення. Щоправда, незначна частина українського політикуму та громадянського суспільства не сприйме такий дипломатичний хід. Проте саме з цієї точки – орієнтовно з кінця 2020 року – почнеться відлік настання миру в Україні.

ПОСЛАННЯ ВИЩИХ СИЛ НА 2020 РІК

Сім’ям та родинам

Не тривожтеся про хліб насущний і кількість грошей у ваших гаманцях, а піклуйтеся про моральне та фізичне здоров’я своїх дітей. Будьте уважні до потреб своїх ближніх у спілкуванні. Поважайте запити молоді – їхня мудрість стоїть на рівень вище від мудрості старшого покоління, прийміть це й погодьтеся на співпрацю. Настав час нової мудрості.

Освітянам

Запустіть на максимальну потужність свою творчість. Відкиньте старі шаблони, копірки й методи, які вже не сприймаються теперішніми дітьми. Сучасний педагог – не керівник і не поводир. Сучасний педагог – партнер і порадник. Будь-яке застосування агресії неприпустиме. Пам’ятайте: ви здобудете авторитет лише тоді, коли станете співтворцями разом із вашими учнями.

Медичним працівникам

Ваша місія – велична, але будьте обережні з прийняттям рішень. Працюйте не з наслідком, а з причиною. Щоразу, коли ставите діагноз, пам’ятайте: у ваших руках і на вашій совісті – людське життя. Кожен промах, кожен безвідповідальний підхід до пацієнта відгукнеться у вашій долі. Якщо у вашому серці є поклик допомагати людям, ви отримаєте Вище сприяння і людську вдячність. Якщо ж в основі – матеріальні блага, звільніть своє місце для того, хто з серцем.

 

Записала Наталія НИРКОВА

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»