fbpx

В Рівненському парку встановили систему відеоспостереження

Діліться інформацією з друзями:

У Рівному в парку імені Шевченка завершили монтаж додаткової системи відеоспостереження та аудіосповіщення. Потреба встановлення, зокрема, була викликана випадками вандалізму. 

Про це 13 вересня повідомив мер Олександр Третяк у ранковому відеозверненні.

Система відеоспостереження вже працює, зазначив міський голова у стрімтрансляції.

– Якщо ви раптом перебуватимете у парку і почуєте сигнал повітряної тривоги чи інформаційні повідомлення, – каже міський голова Рівного Олександр ТРЕТЯК, – будьте пильними. Інформаційна служба парку через голосовий зв’язок різного типу передаватиме інформаційні повідомлення. Також у разі повітряних тривог в парку буде лунати сигнал сповіщення і негайна вказівка пройти в укриття. 

Крім того працюють камери відеоспостереження. 

“Не рекомендую тим, хто займається вандалізмом або іншими різними штуками, з’являтись у парку”, — сказав Олександр Третяк.

Директор парку Олексій Хмилецький пояснив Суспільному, яку зону покриватиме система. Раніше камери були біля підземелля та фонтану Богатир. Завдяки ним навіть вдалось розшукати вандала, який розбив скло на об’єкті.

Директор поянив, що систему відеоспостереження та оповіщення встановили за гроші парку, які підприємство заробило самостійно.

“Але ми не бачили, що відбувається біля атракціонів. А тепер бачимо кожен атракціон, поведінку відвідувачів, які в тому числі недобре ставляться до елементів парку. Запис іде впродовж 14 діб. Було поставлено додатково шість камер за кошти парку. Ми шукали фірму, яка зробила б найдешевше, система камер і дротів обійшлась у 46 тисяч”, — розповідає Хмилецький.

Він також зазначив, що система оповіщення, якою обладнали периметр, повідомляє, які атракціони працюють, застерігають про буревії тощо.

“Ми маємо бачити, що відбувається вдень і вночі. І вночі картинка теж хороша”, — каже керівник парку.

Працюють камери цілодобово.