fbpx

На Рівненщині очікують нову хвилю переселенців

Діліться інформацією з друзями:

Восени на Рівненщині очікують хвилю переселенців які підлягають обов’язковій евакуації. Тож на сьогодні дуже важливо синхронізувати діяльність волонтерів, громад та обласної влади у цьому напрямі.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час зустрічі з представниками благодійних організацій.

Під час зустрічі розповіли, що вже цього тижня на Рівненщині запустять дашборд для волонтерів, громад та обласної влади. Це буде майданчик для їх оперативної комунікації.

Там, зокрема, з’являтиметься інформація про те, чого потребують громади для розміщення переселенців, а волонтери, у свою чергу, повідомлятимуть, чим можуть допомогти.

Загалом із початку повномасштабної війни область прийняла 77328 осіб. Із них на тривалий термін тут залишилися 49067 переселенці. Із них понад 14 тисяч – діти. Найбільше внутрішньо переміщених осіб прийняв Рівненський район – тут надали прихисток для більш ніж 29 тисяч людей.

Тим часом серед переселенців, які залишилися на Рівненщині, більше 35 тисяч осіб належать до маломобільних груп населення: мова йде, зокрема, і про мам із маленькими дітьми, які не мають можливості працювати, і про пенсіонерів, і про людей із інвалідністю. Вони потребують особливої уваги, у тому числі від волонтерських організацій, наголосив Віталій Коваль.

«Волонтерство – це також неймовірно важливий фронт, на якому потрібно працювати. На Рівненщині ця робота налагоджена і відбувається на хорошому рівні. Хочу подякувати волонтерам і побажати, щоб берегли запаси внутрішньої енергії до нашої Перемоги, – підсумував начальник Рівненської ОВА. – Разом із тим час від часу виникає потреба у тому, щоб, так би мовити, звірити годинники, щоб було легше рухатися в спільному напрямі. Власне, дашборд – це той механізм взаємодії, який в цьому допоможе».