fbpx

Володимир Зеленський отримав премію за лідерство

Діліться інформацією з друзями:

Президент України Володимир Зеленський отримав від Міжнародної спільноти Уїнстона Черчілля премію за лідерство, повідомляє прес-служба глави держави.

“Для мене надзвичайна честь здобути сьогодні премію Вінстона Черчілля за лідерство”, — Зеленський

Президент зазначив, що ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся на захист свободи від тиранії, яка намагається повернути нас до гіршого.

“Демократія в Європі зараз перебуває під загрозою тиранії, і цю загрозу зупиняє лідерство та героїзм. Як і Уїнстон Черчілль, президент Зеленський показує, що тиранія не повинна досягти успіху, що люди повинні мати право самостійно обирати свій шлях і своє життя”, – сказав голова Міжнародної спільноти Лоуренс Геллер під час вручення нагороди.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, у свою чергу, зазначив, що після початку повномасштабної війни Росії проти України Зеленський довів своє лідерство.

“Коли росіяни почали наступати на Київ, ви знали, що будете їхньою метою. Ви могли покинути Київ, оскільки виживання Української держави тоді залежало від її виживання. Але ви обрали залишитися в Києві, з українським народом, так само як Черчілль залишився в Лондоні 1940. І ви сказали тоді: “Мені потрібна зброя”, – нагадав глава уряду Великобританії.

За його словами, Зеленський, як свого часу Вінстон Черчілль, долає надскладні випробування та надихає своїм лідерством.