fbpx

НБУ підняв офіційний курс гривні та ввів ще кілька нововведень

Діліться інформацією з друзями:

Національний банк України з 9:00 21 липня 2022 року скорегував офіційний курс гривні до долара США на 25% до 36,5686 грн/дол. США з огляду на зміну економіки України під час війни та зміцнення долара США до інших валют.

Про це йдеться в офіційному повідомленні НБУ.

Такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення та підтримати стійкість економіки в умовах війни. – зазначають банкіри.

Крім того НБУ ввів ще кілька нововведень:

  • Ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих платіжних карток за кордоном змінено зі щомісячного на щотижневий: 12,5 тис. грн (в еквіваленті) на сім календарних днів.
  • Зменшено щомісячний ліміт на P2P переказ громадян за кордон з гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тис. грн до 30 тис. грн.
  • Встановлено щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн з усіх рахунків клієнта у банку, відкритих у національній валюті.
  • З 25 липня 2022 року скасовано дозвіл для комерційних банків купувати готівкову гривню в іноземної фінансової установи за безготівкову іноземну валюту.

Читайте також: Українці зможуть легше отримати карту поляка